EN GR

Γενικές οδηγίες

 
Οι συγγραφείς ενθαρρύνονται να συμβουλεύονται τις πιο πρόσφατες σχετικές δημοσιεύσεις στο ΕΛΕΥΘΩ για να τους βοηθήσουν στην προετοιμασία του χειρογράφου, ιδιαίτερα των παραπομπών και των πινάκων.
Μορφοποίηση κειμένου
Όλα τα χειρόγραφα θα πρέπει να υποβληθούν σε μορφή Word, θα πρέπει να είναι μονής στήλης και με διάστιχο 1,5. Τα περιθώρια πρέπει να είναι 2,5 εκατοστά στην κορυφή, στο κάτω μέρος και στις πλευρές της σελίδας. Το μέγεθος της γραμματοσειράς πρέπει να είναι 11-pt ή 12-pt, τυπική γραμματοσειρά σε γραμματοσειρά «Arial» ή «Times New Roman». Τα χειρόγραφα θα πρέπει να είναι μορφοποιημένα σε πλήρως αιτιολογημένες παραγράφους και οι επικεφαλίδες θα πρέπει να είναι αριστερή στοίχιση. Τα μαθηματικά πρέπει να είναι σε επεξεργάσιμη μορφή κειμένου.

Σελίδα τίτλου
Η σελίδα τίτλου θα πρέπει να αναφέρει τον τίτλο του άρθρου και προτάσεις για έναν σύντομο τρέχοντα τίτλο που δεν θα υπερβαίνει τους 60 χαρακτήρες (συμπεριλαμβανομένων των κενών). Συμπεριλάβετε επίσης τα ονόματα των συγγραφέων, τα ιδρύματα και τα στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον αντίστοιχο συγγραφέα. Τα ιδρύματα πρέπει να περιλαμβάνουν το τμήμα, το ίδρυμα (Ινστιτούτο, Πανεπιστήμιο), την πόλη, και τη χώρα κάθε συγγραφέα.
Ο τίτλος του άρθρου θα πρέπει να είναι σαφής, περιεκτικός και να τονίζει το ερευνητικό θέμα. Δεν πρέπει να περιλαμβάνει ρητορικές ερωτήσεις, λογοτεχνική γλώσσα, αποσπάσματα και ειδικά σύμβολα.
Οι συγγραφείς δεν μπορούν να αλλάξουν τον τίτλο του άρθρου τους αφού γίνει δεκτό για δημοσίευση, εκτός από πολύ μικρές διορθώσεις.

Περίληψη
Οι συγγραφείς καλούνται να παράσχουν μια δομημένη περίληψη 250 λέξεων. Για ερευνητικά άρθρα, συστηματικές ανασκοπήσεις και σύντομες αναφορές, η περίληψη περιορίζεται σε 250 λέξεις και θα πρέπει να δομηθεί ως εξής: Εισαγωγή, Μέθοδοι, Αποτελέσματα και Συμπεράσματα. Οι περιλήψεις για τις βιβλιογραφικές ανασκοπήσεις, τα πρωτόκολλα μελέτης και τα άρθρα μεθοδολογίας δεν είναι απαραίτητα δομημένη. Οι επιστολές προς τον εκδότη δεν έχουν περίληψη.

Λέξεις-κλειδιά
Συμπεριλάβετε έως και έξι λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν το άρθρο σας για ευρετηρίαση και για αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Κύριο κείμενο
Οι ενότητες για τα Ερευνητικά άρθρα, τις Εργασίες συστηματικής ανασκόπησης και τα Σύντομα άρθρα είναι: Εισαγωγή, Μέθοδοι, Αποτελέσματα, Συζήτηση και Συμπεράσματα. Τα άρθρα αφηγηματικής ανασκόπησης δεν είναι απαραίτητα δομημένα. Προτείνεται ωστόσο να συμπεριληφθούν οι ενότητες Εισαγωγή, Εξελίξεις και Συμπέρασμα. Τα Πρωτόκολλα μελέτης αποτελούνται από τα κεφάλαια Εισαγωγή, Μέθοδοι, Συζήτηση και Συμπεράσματα. Οι εργασίες μεθοδολογίας πρέπει να αποτελούνται από Εισαγωγή, Μεθοδολογική προσέγγιση, Μελέτες περιπτώσεων ή πρακτικά παραδείγματα, Συζήτηση, Συμπεράσματα.

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω οδηγίες για τη δομή αυτών των ενοτήτων:
1. Μια σύντομη εισαγωγή που θα πρέπει να τελειώνει με τους στόχους της μελέτης. Η εισαγωγή θα πρέπει να αναφέρει ξεκάθαρα τον στόχο της εργασίας καθώς και το πλαίσιο της έρευνας ή της ανάλυσης.
2. Ένα τμήμα μεθόδων που θα πρέπει να περιγράφει τον σχεδιασμό, το περιβάλλον, τους συμμετέχοντες, τα μέτρα, τις μεταβλητές και τη στατιστική ανάλυση που πραγματοποιήθηκαν. Αυτή η ενότητα θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες δεοντολογίας της μελέτης.
3. Ένα τμήμα αποτελεσμάτων, το οποίο θα πρέπει να περιγράφει τα κύρια ευρήματα της μελέτης και τις σημαντικές πτυχές στους πίνακες.
4. Ένα τμήμα συζήτησης, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει συζήτηση των κύριων ευρημάτων της μελέτης, συγκρίσεις με άλλες μελέτες, πιθανές επιπτώσεις πολιτικής, τα δυνατά σημεία και τους περιορισμούς της μελέτης.
5. Ένα τμήμα συμπερασμάτων, το οποίο θα πρέπει να είναι σύντομο, περιεκτικό και να βασίζεται στα αποτελέσματα της τρέχουσας μελέτης. Γενικά συμπεράσματα που δεν προκύπτουν από τα αποτελέσματα του χειρογράφου πρέπει να αποφεύγονται.

Ευχαριστίες
Αυτή η ενότητα είναι για την αναγνώριση ατόμων και ιδρυμάτων των οποίων την υποστήριξη επιθυμούν να αναφέρουν οι συγγραφείς (δεν είναι υποχρεωτική). Αναφέρετε οποιονδήποτε συνέβαλε στο άρθρο και δεν πληροί τα κριτήρια συγγραφής, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε παρείχε επαγγελματικές υπηρεσίες γραφής ή υλικό. Η ενότητα Ευχαριστίες πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο.

Δήλωση συμφερόντων
Δηλώστε τυχόν ανταγωνιστικά ενδιαφέροντα για κάθε συγγραφέα. Το ΕΛΕΥΘΩ συμμορφώνεται με τις συστάσεις της Διεθνούς Επιτροπής Συντακτών Ιατρικών Περιοδικών (ICMJE) για τη διεξαγωγή, την αναφορά, την επιμέλεια και τη δημοσίευση επιστημονικής εργασίας σε ιατρικά περιοδικά. Τα ονόματα των συγγραφέων στα έντυπα του ICMJE θα πρέπει να είναι πανομοιότυπα με τα ονόματα στο χειρόγραφο. Το έντυπο ICMJE Conflict of Interest χρησιμοποιείται από την European Publishing.

Χρηματοδότηση
Όλες οι πηγές χρηματοδότησης για την έρευνα που αναφέρεται πρέπει να δηλώνονται. Ο ρόλος του φορέα χρηματοδότησης στο σχεδιασμό της μελέτης και τη συλλογή, ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων και στη συγγραφή του χειρογράφου πρέπει επίσης να δηλώνεται.
Οι αριθμοί της χρηματοδότησης πρέπει να είναι πλήρεις και ακριβείς και να παρέχονται σε παρένθεση ως εξής: "(αριθμός πρότασης xxxx)".

Ηθική έγκριση και Ενημερωμένη συναίνεση
Όλες οι έρευνες που αφορούν ανθρώπινη συμμετοχή πρέπει να έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από επιτροπή δεοντολογίας πριν από την υποβολή. Οι συγγραφείς καλούνται να συμπεριλάβουν λεπτομερείς πληροφορίες ηθικής έγκρισης και ενημερωμένης συγκατάθεσης στην ενότητα "μόνο για συντάκτες" κατά την υποβολή τους.

Διαθεσιμότητα και κοινή χρήση δεδομένων
Το ΕΛΕΥΘΩ ενθαρρύνει την κοινή χρήση δεδομένων και προτείνει στους συγγραφείς να διαθέσουν τα υποκείμενα δεδομένα τους σε άλλους ερευνητές όταν είναι δυνατόν, επιλέγοντας την αρχειοθέτηση του κατάλληλου δημόσιου αποθετηρίου κατά περίπτωση. Ζητάμε από όλους τους συγγραφείς να συμπεριλάβουν μια δήλωση διαθεσιμότητας δεδομένων επιλέγοντας μία από τις ακόλουθες επιλογές κατά την υποβολή τους:
1. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα είναι διαθέσιμα από τους συγγραφείς κατόπιν εύλογου αιτήματος.
2. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα δεν μπορούν να διατεθούν για λόγους προστασία της ιδιωτικότητας ή για άλλους λόγους. [παρακαλώ αναφέρετε τους λόγους αν είναι δυνατόν]
3. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα είναι διαθέσιμα από τις ακόλουθες πηγές: [σύνδεσμος] Ή [DOI]
4. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα βρίσκονται στο παράρτημα του άρθρου ή στο συμπληρωματικό υλικό.
5. Η κοινή χρήση δεδομένων δεν ισχύει για αυτό το άρθρο, καθώς δεν δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα.

Συνεισφορά συγγραφέων
Η επιμέρους συνεισφορά των συγγραφέων στο χειρόγραφο θα πρέπει να προσδιορίζονται. Οδηγίες και κριτήρια για τη συγγραφή μπορούν να βρεθούν στις πολιτικές σύνταξης. Οι συγγραφείς έχουν την επιλογή να δώσουν μια σύντομη περιγραφή της συνεισφοράς τους. Χρησιμοποιήστε τα αρχικά των ονομάτων για να αναφερθείτε στη συνεισφορά κάθε συγγραφέα.
Ομαδική συγγραφή (για χειρόγραφα που περιλαμβάνουν μια ομάδα συνεργασίας): Εάν θέλετε για τα ονόματα των μεμονωμένων μελών μιας Ομάδας συνεργασίας να είναι δυνατή η αναζήτηση μέσω των ατομικών τους αρχείων στην PubMed, βεβαιωθείτε ότι ο τίτλος της Ομάδας συνεργασίας περιλαμβάνεται στη σελίδα τίτλου και στο σύστημα υποβολής και συμπεριλάβετε επίσης ονόματα συνεργατών δημιουργών ως την τελευταία παράγραφο της ενότητας "Ευχαριστίες". Προσθέστε τους συγγραφείς στη μορφή Όνομα, Μεσαίο(α) αρχικό(α) (προαιρετικό), Επώνυμο. Μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες ιδρύματος ή χώρας για κάθε συγγραφέα εάν το επιθυμείτε, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι συνεπές σε όλους τους συγγραφείς.

Πολιτική διπλής τυφλής αξιολόγησης από ομοτίμους
Όλες οι εργασίες που υποβάλλονται για δημοσίευση αξιολογούνται με τον κανόνα της τυφλής ανωνυμίας, ως προς τα ονόματα των κριτών και των συγγραφέων που παρατηρήθηκαν.

Έγκριση τελικού κειμένου
Κατα το τελευταίο στάδιο της δημοσίευσης, οι συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να εγκρίνουν την τελική μορφή του άρθρου τους. Μικρές αλλαγές στο χειρόγραφο θα γίνονται δεκτές. Πέρα από μικρές διορθώσεις, δεν θα γίνουν αποδεκτές αλλαγές συγγραφέα που διαφοροποιούνται έντονα από το στυλ του περιοδικού.

Στατιστικά άρθρων
Μετά τη δημοσίευση, τα στατιστικά στοιχεία λήψης των άρθρων είναι δωρεάν διαθέσιμα σε όλους τους αναγνώστες μέσω της καρτέλας "στατιστικά" δίπλα σε κάθε άρθρο.
 
ISSN:1106-6822
Journals System - logo
Scroll to top