EN GR

Πολιτική δεδομένων

 
Πολιτική διαθεσιμότητας και κοινής χρήσης ερευνητικών δεδομένων
Το ΕΛΕΥΘΩ ενθαρρύνει την κοινή χρήση δεδομένων και προτείνει στους συγγραφείς να διαθέσουν τα ερευνητικά δεδομένα τους σε άλλους ερευνητές, επιλέγοντας την αρχειοθέτηση του κατάλληλου δημόσιου αποθετηρίου κατά περίπτωση. Η κοινή χρήση δεδομένων υποστηρίζει τα ερευνητικά αποτελέσματα και θα πρέπει να αναφέρεται όταν είναι διαθέσιμα στο κοινό. Έτσι, το περιοδικό ενθαρρύνει τους συγγραφείς να μοιράζονται τα ερευνητικά τους δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων ακατέργαστων δεδομένων, υπολογιστικών ή επιμελημένων δεδομένων και επεξεργασμένων δεδομένων. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να συνοδεύονται από μεθόδους, αλγόριθμους ή πληροφορίες λογισμικού που χρησιμοποιούνται για να καταλήξουν στην τελική τους μορφή που χρησιμοποιούνται για την ερευνητική ανάλυση.

Ζητάμε από όλους τους συγγραφείς να συμπεριλάβουν μια δήλωση διαθεσιμότητας δεδομένων επιλέγοντας μία από τις ακόλουθες επιλογές κατά την υποβολή τους:
α. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα είναι διαθέσιμα από τους συγγραφρίς κατόπιν εύλογου αιτήματος.
β. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα δεν μπορούν να διατεθούν για προστασία της ιδιωτικότητας ή για άλλους λόγους. [παρακαλώ αναφέρετε τους λόγους αν είναι δυνατόν]
γ. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα είναι διαθέσιμα από τις ακόλουθες πηγές: [σύνδεσμος] Ή [DOI]
δ. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα βρίσκονται στο παράρτημα του άρθρου ή στο συμπληρωματικό υλικό.
ε. Η κοινή χρήση δεδομένων δεν ισχύει για αυτό το άρθρο, καθώς δεν δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα.

Κατά την επιλογή του κατάλληλου αποθετηρίου δεδομένων για την έρευνά τους, οι συγγραφείς ενθαρρύνονται να λαμβάνουν υπόψη τους χώρους αποθήκευσης που διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη διατήρηση και διαθεσιμότητα και επιτρέπουν την πρόσβαση του κοινού χωρίς περιττούς περιορισμούς. Οι συγγραφείς μπορούν να προσδιορίσουν το κατάλληλο αποθετήριο δεδομένων που σχετίζεται με τις θεματικές τους περιοχές στο re3data.org ή στο fairsharing.org


Προσωπικά δεδομένα
Τα ονόματα και οι διευθύνσεις email που καταχωρούνται στις ιστοσελίδες του περιοδικού θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους καθορισμένους σκοπούς του περιοδικού και δεν θα διατίθεται για κανένα άλλο σκοπό ή σε κανένα τρίτο μέρος.
 
ISSN:1106-6822
Journals System - logo
Scroll to top