EN GR

Κατάθεση άρθρων

 
Βρείτε το αναλυτικό διάγραμμα ροής της εκδοτικής διαδικασίας εδώ:
Publication flow_Eleftho.pdf

Ηλεκτρονική υποβολή
Το ΕΛΕΥΘΩ χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό σύστημα "Editorial System" για την υποβολή άρθρων, την αξιολόγηση από ομοτίμους και την εκδοτική διαδικασία. Υποβολές που λαμβάνονται μέσω e-mail δεν θα ληφθούν υπόψη.
Μέσα στο σύστημα υποβολής, οι συγγραφρείς έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν μια συνοδευτική επιστολή και θα μπορούν επίσης να επιλέξουν προκαθορισμένες δηλώσεις που σχετίζονται με την πρωτοτυπία του έργου, τις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων, την συγγραφή και τον ρόλο των πηγών χρηματοδότησης στο χειρόγραφο. Η Συντακτική Επιτροπή μπορεί να ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η δεοντολογία του έργου.

Αλληλογραφία
Η παραλαβή ενός χειρογράφου βεβαιώνεται μέσω αυτοματοποιημένου μηνύματος από το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής. Αυτό περιλαμβάνει έναν αριθμό παρακολούθησης κατάθεσης, ο οποίος θα πρέπει να παρέχεται σε κάθε αλληλογραφία με το γραφείο σύνταξης. Παρακαλούμε να επικοινωνεί μόνο ο αντίστοιχος συγγραφέας με τη σύνταξη, εκ μέρους όλων των συγγραφέων των χειρογράφων.

Προϋποθέσεις υποβολής
Κατά την υποβολή, θα πρέπει να αποδεχτείτε και να επιβεβαιώσετε τους ακόλουθους όρους:

1. Όλοι οι συγγραφείς του χειρογράφου πληρούν τα κριτήρια του ICMJE για συγγραφή. Όλοι οι συγγραφείς πρέπει να έχουν διαβάσει και συμφωνήσει με το περιεχόμενό του και να είναι υπεύθυνοι για όλες τις πτυχές του χειρογράφου. Το ICMJE συνιστά η συγγραφή να βασίζεται στα ακόλουθα 4 κριτήρια:
Ουσιαστική συμβολή στη σύλληψη ή το σχεδιασμό του έργου, ή την απόκτηση, ανάλυση ή ερμηνεία δεδομένων για το έργο.
α. Σύνταξη του έργου ή κριτική αναθεώρησή του για σημαντικό πνευματικό περιεχόμενο.
β. Τελική έγκριση της έκδοσης που θα δημοσιευτεί.
γ. Συμφωνία ανάληψης ευθύνης για όλες τις πτυχές της εργασίας διασφαλίζοντας ότι τα ερωτήματα που σχετίζονται με την ακρίβεια ή την ακεραιότητα οποιουδήποτε μέρους της εργασίας διερευνώνται και επιλύονται κατάλληλα.
δ. Εκτός από το να είναι υπεύθυνος για τα μέρη του έργου που έχει κάνει, ένας συγγραφέας θα πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσει ποιοι συν-συγγραφείς είναι υπεύθυνοι για συγκεκριμένα άλλα μέρη του έργου. Επιπλέον, οι συγγραφείς θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα των συνεισφορών των συν-συγγραφέων τους.

2. Το άρθρο πρέπει να είναι πρωτότυπο, να μην έχει ήδη δημοσιευθεί σε περιοδικό και δεν εξετάζεται επί του παρόντος από άλλο περιοδικό (επιτρέπεται η προηγούμενη δημοσίευση ως περίληψη συνεδρίου ή σε βιβλίο περίληψης).

3. Συμφωνείτε με την παροχή της Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY-NC 4.0), εκτός εάν απαιτείται άλλη άδεια από τους εργοδότες.

4. Διαθεσιμότητα και κοινή χρήση δεδομένων:
α. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα είναι διαθέσιμα από τους συγγραφρίς κατόπιν εύλογου αιτήματος.
β. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα δεν μπορούν να διατεθούν για προστασία της ιδιωτικότητας ή για άλλους λόγους. [παρακαλώ αναφέρετε τους λόγους αν είναι δυνατόν]
γ. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα είναι διαθέσιμα από τις ακόλουθες πηγές: [σύνδεσμος] Ή [DOI]
δ. Τα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτήν την έρευνα βρίσκονται στο παράρτημα του άρθρου ή στο συμπληρωματικό υλικό.
ε. Η κοινή χρήση δεδομένων δεν ισχύει για αυτό το άρθρο, καθώς δεν δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα.
 
ISSN:1106-6822
Journals System - logo
Scroll to top