EN GR

Πίνακες, γραφήματα & συμπληρωματικό υλικό

 
Πίνακες
Οι πίνακες και τα σχήματα πρέπει να τοποθετούνται στο τέλος του χειρογράφου και να αριθμούνται διαδοχικά κατά σειρά εμφάνισης στο κείμενο. Ωστόσο, οι συγγραφείς θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι κάθε πίνακας ή γράφημα αναφέρεται στο σώμα του κειμένου. Κάθε πίνακας ή γράφημα θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν σύντομο, περιγραφικό τίτλο και στην υποσημείωση θα πρέπει να ορίζει τυχόν αρκτικόλεξα, συντομογραφίες ή σύμβολα που χρησιμοποιούνται, στατιστικές μεθόδους που εφαρμόζονται και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες απαιτούνται ώστε ο πίνακας ή το σχήμα να μπορεί να είναι μόνο του. Οι υπερκείμενοι που χρησιμοποιούνται για την αναφορά στις υποσημειώσεις του πίνακα πρέπει να είναι πεζά αλφαβητικά σύμβολα. Οι λεζάντες πρέπει να δίνονται χωριστά πάνω από τους πίνακες ή τα σχήματα. Οι αριθμοί στον πίνακα δεν πρέπει να περιέχουν κόμματα και οι αριθμοί μικρότεροι από τη μονάδα πρέπει να έχουν μηδέν μπροστά από την υποδιαστολή. Οι δεκαδικοί αριθμοί πρέπει να αναπαρίστανται με τη χρήση τελείας.

Ο αριθμός των πραγματικών πινάκων (χωρίς υποπίνακες) που μπορεί να περιέχει ένα άρθρο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους πέντε. Ωστόσο, πρέπει να έχουν αξία όπως καθορίζεται από την αξιολόγηση από ομοτίμους. Επιπλέον πίνακες μπορούν να συμπεριληφθούν στο Παράρτημα/Συμπληρωματικό υλικό. Το περιεχόμενο των πινάκων πρέπει να είναι τέτοιο ώστε τα δεδομένα να έχουν επαρκή ανάλυση για άνετη ανάγνωση. Οι πίνακες πρέπει να υποβάλλονται στην αρχική τους μορφή Word (όχι μέσω Excel) και να είναι ευανάγνωστοι. Αποφύγετε τη χρήση κάθετων κανόνων. Οι οριζόντιοι κανόνες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο πάνω και κάτω από τις επικεφαλίδες στηλών και στο κάτω μέρος του πίνακα. Μην δημιουργείτε πίνακα χρησιμοποιώντας μόνο καρτέλες ή κενά για τη δημιουργία στηλών. Οι πίνακες δεν πρέπει να αντιγράφουν το υλικό που περιέχεται στο κύριο κείμενο.

Γραφήματα
Ο αριθμός των γραφημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τέσσερα. Επιπλέον στοιχεία μπορούν να συμπεριληφθούν στο Παράρτημα/Συμπληρωματικό υλικό. Τα στοιχεία μπορούν να υποβληθούν σε κλίμακα του γκρι, μαύρο ή άσπρο ή έγχρωμο καθώς το περιοδικό δημοσιεύεται στο διαδίκτυο. Το περιοδικό προτιμά οι εικόνες να δημιουργούνται στο Excel. Μην ενσωματώνετε ένα αρχείο εικόνας ως εικόνα στο Excel ή το Word, αλλά υποβάλετέ το ως μεμονωμένα αρχεία. Τα δεδομένα των σχημάτων πρέπει να επισυνάπτονται σε μορφή Word. Μεγεθύνετε το σχήμα στο πλάτος της στήλης ή της σελίδας του περιοδικού και ορίστε την ανάλυση στα 300 dpi ή μεγαλύτερη. Οι εικόνες που περιέχουν μεγάλη ποσότητα κειμένου, ιδιαίτερα διαγράμματα ροής, θα πρέπει να αποστέλλονται σε επεξεργάσιμη μορφή.

Συμπληρωματικό υλικό
Το συμπληρωματικό υλικό θα πρέπει να υποβάλλεται ως ενιαίο αρχείο σε word μορφή, που θα περιλαμβάνει όλο το συμπληρωματικό υλικό (γραφήματα, πίνακες, ερωτηματολόγια κ.λπ.). Εάν οι συγγραφείς επιθυμούν να αλλάξουν το Συμπληρωματικό υλικό, θα πρέπει να το στείλουν ξανά διορθωμένο, ως τελική έκδοση πριν από τη δημοσίευση. Οι συγγραφείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα παραρτήματα/συμπληρωματικό υλικό/ δεν διορθώνονται και δεν επεξργάζονται από την ομάδα μας.
 
ISSN:1106-6822
Journals System - logo
Scroll to top